Imarteet - värikkäät koivuvanerikorut

Studio Imarteen koruissa seikkailevat omalaatuiset eliö- ja kasvilajit, Imarteet. Niille kaikille on lajiominaista elävä piirrosjälki, voimakkaat värit ja hieman vino huumori.

Imarteiden suunnittelu ja valmistus

Studio Imarteen korut suunnitellaan Joensuussa. Tämän jälkeen puuosat painetaan ja leikataan Helsingissä. Valmiit puuosat lähetetään Joensuuhun. Kotistudiolla puuosista poistetaan suojakalvo, jonka jälkeen korut kootaan ja valmistellaan lähtökuntoon maailmalle.

Korujen materiaalit

Korujen puuosat on valmistettu 3 mm:n paksuisesta suomalaisesta koivuvanerista. Printti on kaksipuoleinen. Laserleikkauksesta johtuen koruissa voi olla vieno savun ja nuotion tuoksu, mutta se häviää käytössä melko nopeasti.

Korujen metalliosat ovat kirurginterästä, joka on hyvin siedettyä korumateriaalia. Sitä voivat käyttää monet herkkäihoiset ja allergioista kärsivät helpommin kuin monia muita metalliseoksia. Kirurginteräs ei tummu käytössä eikä siinä ole pinnoitteita, jotka kuluisivat pois. Koruosat osat kestävät siis pitkäaikaista käyttöä kauniinnäköisinä.

Korut valmistetaan pieninä sarjoina ja niiden yksityiskohdat voivat hieman erota kuvassa olevista. Värisävyt voivat todellisuudessa olla hieman vaaleammat tai tummemmat kuin kuvassa olevat, koska näyttöruutujen värisäädöt eivät aina vastaa toisiaan.

Korujen hoito-ohjeet

Puiset korut kestävät hyvin käyttöä, mutta muutamia hoitovinkkejä kannattaa muistaa käyttää:

  • Tarvittaessa voit puhdistaa korut hellästi hieman kostutetulla liinalla.
  • Vältä korujen altistumista kastumiselle ja kemikaaleille, kuten esimerkiksi hiuslakalle tai hajuvedelle.
  • Kannattaa myös välttää säilyttämästä koruja pitkiä aikoja suorassa auringonvalossa.