Studio Imarteen keramiikkakursseista

Oletpa ensi kertaa saven kimpussa, kokenut keramiikkakonkari tai vielä harkitset keramiikkakurssille tulemista, niin lukaise alta Studio Imarteen keramiikkakursseja koskevaa infoa.

Sijainti

Keramiikkakurssit, lyhytkurssit ja pidemmät työpajat, järjestetään Joensuussa Studio Imarteen työhuoneella. Keramiikkastudio sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Joensuun keskustasta, osoitteessa Teollisuuskatu 4, 80100 Joensuu. Samassa rakennuksessa sijaitsee Valintakirppis ja parturi-kampaamo Imake Look, joten se on helppo löytää. Studio Imarteen sisäänkäynti on Teollisuuskadun suuntaisessa päädyssä.

Paikalle pääsee helposti kävellen, pyörällä tai bussilla, sillä bussi nro 3 (Raatekankaalle menevä reitti) pysähtyy aivan studion ulko-oven edessä. Autoileville on runsaasti parkkipaikkoja tarjolla, sillä Valintakirppiksen parkki on käytettävissä. Huomaathan ettet pysäköi varatuille paikoille!

Kurssitila ja vaatetus

Kurssitila on melko lämmin, joten villapaitaa et todennäköisesti tarvitse! Voit ottaa mukaan kevyemmät sisäkengät, etenkin talvikengissä voi tulla lämmin. Tunneilla saa olla sukat jalassa, mutta ne saattavat likaantua, sillä lattia on todennäköisimmin pölyinen.

Savihommissa vaatteet voivat hieman likaantua, joten aivan ykkösiä ei välttämättä kannata laittaa päälle. Lika on savi- tai lasitepölyä, joten se lähtee vaatteista pesussa pois.

Kursseilla käytettävissä savissa ei ole myrkkyjä, mutta savissa on kuivattavia ainesosia, esim. kaoliini. Jos siis olet herkkäihoinen tai kätesi kuivavat helposti, savi todennäköisesti kuivattaa ihoasi. Varaa siis mukaan käsirasva, jolla voit kosteuttaa ihosi heti kurssin päätyttyä. Joillakin kursseilla käytämme lasitteita ja tällöin käytämme suojahansikkaita, sillä lasitteet sisältävät myös ei-niin terveellisiä ainesosia. Suojahansikkaat sisältyvät kurssin hintaan.

Kurssien sisältö

Kurssin hintaan sisältyy kurssikuvauksessa mainitut asiat. Lyhytkursseihin sisältyy yleensä kaikki tarvittava: materiaalit (savi, enkopit, lasitteet), työvälineet, opetus, työskentytila, raakapoltetun työn lasittaminen, raaka- ja lasituspoltto, kahvi/tee sekä 24% alv. Lue kuitenkin aina tarkasti kurssin kuvaus! Joihinkin pidempiin kursseihin materiaalit lisätään kulutuksen mukaan ja osassa kursseja pääset itse lasittamaan. Jos jokin jää kurssikuvauksessa epäselväksi, kysy rohkeasti.

Kurssimaksut

Kurssin voi varata ja maksaa Studio Imarteen verkkokaupassa tai kurssipaikan voi varata viestillä tai soittamalla ja maksaa kurssille tullessa.

Kurssit voi maksaa myös kulttuurieduilla; Epassi, Edenred ja Smartum. Tulethan hyvissä ajoin paikalle, noin 15 minuuttia ennen kurssin alkua, jos sinulla on suorittamaton kurssimaksu, maksat kulttuuriedulla tai lahjakortilla.

Kurssin hintaan sisältyy kahvi tai tee. Voit ottaa kurssille myös omaa pientä evästä, käytettävissä on jääkaappi ja mikro. Muistathan lähtiessäsi ottaa omasi mukaan jääkaapista!

Töiden valmistuminen

Sinulle lähetetään viesti kun valmis työ on noudettavissa, noin 2-3 viikon kuluttua kurssin loppumisesta. Työn/työt voi hakea Studio Imarteen tiloista (Teollisuuskatu 4, 80100 Joensuu) aukioloaikoina tai muulloin erikseen sovittuna aikana. Noudathan kurssityöt mahdollisimman pian, kuitenkin kahden viikon sisällä työn valmistumis-viestin lähettämisestä.

Kurssin jälkeen (tai vaikka jo sen aikana) olisi kiva kuulla mitä tykkäsit kurssista tai missä olisi voinut parantaa. Myös toiveita saa esittää, haluan kehittää toimintaa juuri teidän kurssilaisten mukaan.

 

Lämpimästi tervetuloa kokemaan palanen keramiikan ihmeellistä maailmaa ❤️